Parfumet 22 Tetor 2022

Nëse e hidhni parfumin në këtë pjesë të trupit, po përshpejtoni plakjen e lëkurës

Parfumet

Tashmë parfumet janë pjesë e pandashme e çantës së çdo femre. Aroma joshëse ka zbukuruar gjithmonë qafën dhe dekolten, por ajo që i ka tronditur të gjithë është se e kanë bërë gjithmonë një gabim!

Michelle Silva, një modele 47-vjeçare, i këshilloi të gjithë që ta ndalonin këtë zakon sa më shpejt të jetë e mundur!

Në fakt, vendosja e parfumit tuaj të preferuar në këtë pjesë të lëkurës mund të përshpejtojë plakjen, si dhe shfaqjen e rrudhave. Edhe fajtori kryesor është alkooli, nga i cili përbëhen shumica e parfumeve.
“Alkooli në fakt e than lëkurën tuaj”, shpjegoi modelja, duke shtuar se zvogëlon aftësinë natyrale të lëkurës për t’u mbrojtur nga rrezatimi i dëmshëm UV. Edhe pikërisht për këtë, lëkura dëmtohet më shumë në diell.

Më tej, Michelle shpjegoi: “Përqindja e lartë e alkoolit në parfume tërheq dhe intensifikon rrezatimin UV, i cili gradualisht shkakton shfaqjen e rrudhave dhe ndryshime në lëkurë, duke ju shtuar disa vite”.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor