Marredhenia ne çift 13 Tetor 2022

Është një veprim i rëndomtë, por është tregues se lidhja juaj po shkon drejt ndarjes

Marredhenia ne çift

Ka shumë faktorë që mund t’i japin fund një lidhjeje. Megjithatë, John Gottman, pas 40 vitesh kërkime mbi çiftet dhe monitorimin e evolucionit të marrëdhënieve të tyre, mund të thotë me siguri se sjellja përçmuese është ajo që herët a vonë do ta çojë një çift të martuar drejt divorcit.

Përbuzja dërgon mesazhin e epërsisë, e cila nuk është një shenjë e mirë për marrëdhëniet. Të komentosh me sarkazëm personin tjetër, të bësh vazhdimisht shaka, të reagosh ndaj çdo gjëje të vogël që thonë apo duke i injoruar ato, të gjitha këto janë sjellje përçmuese, e cila shkakton shumë stres në marrëdhënie.

Në librin e tij “Pse martesat kanë sukses apo dështojnë”, Dr. Gottman vëren: Kur përbuzja fillon të pushtojë marrëdhënien, anëtarët e saj priren të harrojnë plotësisht cilësitë pozitive të partnerit të tyre. Ata e kanë të vështirë të kujtojnë pse dikur e admironin këtë person apo edhe një karakteristikë pozitive të tij.

Kjo aftësi përbuzjeje – për të shpërbërë, domethënë ndjenjat pozitive në marrëdhënie, është arsyeja pse duhet trajtuar sa më shpejt që të zbulohet.” Përbuzja shkatërron marrëdhënien që nga themeli dhe shkatërron gjithçka që e mbajti çiftin të bashkuar.

“Kur në një marrëdhënie mbizotëron mungesa e respektit, është e pamundur që ajo të vazhdojë të ekzistojë ”, thekson eksperti.

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor