Kuriozitete 22 Shtator 2022

I tërheq paratë si me magnet, kjo është bima që kinezët mbajnë për fat në shtëpi

Kuriozitete

  

Ekziston një bimë që sjell pasuri në shtëpi. Sipas ekspertëve të Feng Shui bëhet fjalë për bimën Crassula ovata, e njohur ndryshe si bima e fatit, e cila besohet se sjell fat në përgjithësi, e sidomos në biznes. Bima me gjelbërim të përhershëm sjell gjithashtu shëndet dhe bollëk së bashku me prosperitet.

Forma e gjetheve të saj i ngjan monedhave të vogla. Sipas kësaj teknike të lashtë kineze, kjo bimë duhet të vendoset në anën e djathtë të hyrjes dhe në pjesën veriore të shtëpisë. Thuhet se kjo bimë ka vajra esencialë që rrisin aftësitë e tij mendore dhe fizike të një personi.

Kjo bimë është një dhuratë e përkryer për të gjithë! Mund t’ja dhuroni dikujt që sapo ka nisur një biznes por gjithashtu dhe për ditëlindje, dasma, përvjetorë dhe raste të tjera.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor