Keshilla bukurie 24 Maj 2022

Gabimet në grim që ju tregojnë më të madhe në moshë, ja si t'i korrigjoni

Keshilla bukurie

Rezulton se mënyra se si po aplikoni grimin mund t'ju bëjë të dukeni më e vjetër se ç'duhet. Për fat të mirë, ka një sërë këshillash të zgjuara që duhen ndjekur për të krijuar një pamje më rinore. Sipas Celia Mendes, një artiste grimi në Facebook, "40 është 20 e re!"

Ajo ngarkoi një video që tregon disa nga këshillat më të zgjuara të bukurisë që gratë mund të ndjekin për të arritur një pamje më rinore. Ajo e nis videon e saj duke pyetur: "A ju plak vendosja e grimit?" Ajo vazhdon: "Nëse jeni mbi 40 vjeç, unë do t'ju tregoj se si vendosja e grimit mund të ndryshojë formën tuaj të fytyrës".

Këshilla e parë e Celia është të shmangni aplikimin e kontureve me ngjyrë të errët shumë poshtë në fytyrën tuaj. Ajo thotë se duhet të filloni nga maja e veshit tuaj dhe të vizatoni një vijë paralele me syrin përgjatë majës së mollëzës. Krijimi i një forme trekëndëshi me korrektor poshtë syrit është një tjetër veprim "i ndaluar", sipas Celia.

Ju mund të mendoni se krijimi i një forme trekëndëshi është gjëja më e mirë për të fshehur rrathët e errët poshtë syve, por kjo do të ishte krejtësisht e rreme. Korrektori i bërë në formë trekëndëshi në fakt përfundon duke u ulur thellë në vijat e holla të fytyrës tuaj, duke ekspozuar rrudhat që nuk duhen nxjerrë në pah.

Në vend të kësaj, Celia këshillon që të lyeni korrektorin në qoshet e brendshme dhe të jashtme të syve. Ajo shpjegon: "Kjo në të vërtetë do të heqë dhe nuk do të ulet në linjat tuaja të holla apo rrudhat". Së fundi, ajo flet për mënyrën se si gratë u mësuan të aplikonin blush-in në mollët e faqeve tona kur ishim më të reja. Celia thotë se duhet të shtoni blush-in në pjesët më të larta të faqeve tuaja për të dhënë një efekt tërheqjeje.

Nuk ka asgjë të keqe të plakesh, dhe shumë njerëz besojnë se procesi i plakjes është në të vërtetë mjaft i bukur. Megjithatë, është krejtësisht mirë të praktikoni teknika bukurie që mund të ndihmojnë në krijimin e një pamjeje më rinore.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor