Floket 18 Maj 2022

Fillerat e flokëve, përfitimet e trajtimeve me acid hialuronik për flokët e dobët

Floket

Acidi hialuronik është një mik jo vetëm për lëkurën por edhe për flokët. Nëse në epidermë funksionon si një një hidratues i thellë dhe pastrues, në flokë ai vepron në të njëjtën mënyrë: përmirëson hidratimin, plotësinë dhe elasticitetin e kërcelleve të sprovuara, të holluara, të brishta dhe të dobësuara.

Efekti "filler i flokëve" i acidit hialuronik, nga çfarë përbëhet

Kështu, acidi hialuronik për flokët është kthyer në trend edhe në TikTok: Është trajtimi ideal për të volumizuar të gjitha llojet e flokëve, nga kaçurrelat tek të drejtat deri tek ato të holla dhe të stresuara, duke vepruar saktësisht si një mbushës.
Edhe pse funksioni është i njëjtë, ka dallime midis acidit hialuronik që përdoret për lëkurën dhe atij për flokët. Një teksturë më e lëngshme nevojitet për flokët sesa ajo që përdoret zakonisht për mbushësin epidermal, në mënyrë që të mund të depërtojë në mënyrë adekuate në fibrën e flokëve.

Si funksionon acidi hialuronik në flokë

Struktura e veçantë e acidit hialuronik për flokët e lejon atë të lidhet me qelizat që përbëjnë boshtin, duke vepruar kështu si një hidratues.
Në lëkurë shmang tharjen dhe e bën rrënjën më të hidratuar dhe rrjedhimisht më të fortë, dhe flokët më të butë dhe më elastikë. Në bosht vendoset midis kutikulave të boshtit të flokëve, i mbush ato njësoj si një filler.

“Pas trajtimit, flokët shfaqen menjëherë më të fortë, më të trashë dhe më vital. Fuqia absorbuese e acidit hialuronik e bën atë ideal për t'i dhënë forcë dhe volum flokëve të hollë të shëndetshëm dhe të dëmtuar. Gjithashtu rrit shkallën e ujit dhe lipideve në strukturën e flokëve duke rritur hidratimin që mbetet kaq i vazhdueshëm dhe konstant dhe riparon kutikulat që janë ngritur duke i lëmuar dhe ngjeshur ato, duke nxitur kështu edhe një shkëlqim më të mirë të flokëve”.

Për cilat flokë është i përshtatshëm

Acidi hialuronik është një trajtim i përshtatshëm për të gjithë flokët, veçanërisht për ata që janë të stresuar, të hollë natyralisht ose të dëmtuar nga përdorimi intensiv i tharëses apo pjasterit.
Për të ruajtur efektin e fryrjes për më gjatë, është gjithashtu e dobishme të ndryshoni rutinën e flokëve tuaj duke zgjedhur një filler, i cili, duke vepruar në bosht, mbush kutikulat e boshtit të flokëve, duke i rikompaktuar ato në mënyrë që të forcojë flokët.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor