Aksesore 18 Prill 2022

Si të përzgjidhni syzet që ju shkojnë me formën e fytyrës?

Aksesore

Përzgjedhja e syzeve të duhura, duhet bërë në varësi të oformës suaj të fytyrës. Si ta përcaktoni saktë çfrë fytyre keni dhe si të zgjidhni  syzet që ju shkojnë më shumë? Më poshtë keni me foto format tipike të fytyrave dhe format e syzeve të përshtatshme për to.

E zgjatur: Një fytyrë e zgjatur është më e gjatë se e gjerë me një ngushtim të lehtë në nofull.

Drejtkëndëshe: Një fytyrë drejtkëndore është një gjerësi uniforme, më e gjatë se e gjerë me një nofull në katror!

E rrumbullakët: Një fytyrë e rrumbullakët ka kënde më të buta me mollëza pak më të gjera dhe një ballë dhe nofull po aq të gjerë.

Formë diamanti: Një fytyrë diamanti është më e gjerë në mollëza me një nofull të theksuar dhe ballë të ngushtë. Zgjidhni syze me kthesa dhe skaje të buta që nuk janë shumë të gjera ose të mëdha.

Ovale: Një fytyrë ovale është më e gjithanshme për t'u përshtatur, me mollëza pak më të gjera dhe një ngushtim të butë në ballë dhe nofulla.

Katrore: Një fytyrë katrore ka më shumë vija këndore me mollëza, ballë dhe nofulla po aq të gjera. Zgjidhni syze të rrumbullakosura dhe pak të lakuara.

Formë zemre: Fytyra në formë zemre është më e gjerë në ballë dhe gradualisht ngushtohet deri në nofull. Zgjidhni syze këndore ose sy mace që janë më të gjera në krye se në fund.

 

 

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor