Kujdesi per trupin 8 Shtator 2021

Ndikon depilimi me brisk në qime më të trasha dhe errëta? Ekspertët i japin përgjigje pyetjes njëherë e mirë

Kujdesi per trupin

Nëse vendosni të hiqni qimet e tepërta të trupit, me shumë mundësi e bëni këtë duke shpresuar se nuk do të kthehen më aq të trasha apo të errëta. Por, ja çfarë ndodh me të vërtetë kur flokët rilindin pasi depiloheni.

Një nga mënyrat më të shpeshta dhe të zakonshme është depilimi me brisk

Është një mënyrë e lirë pa dhimbje por, disa njerëz besojnë se kjo ndikon në rritjen e qimeve më të trasha ose më të errëta.

A është kjo e vërtetë?

Një provë klinike që në vitin 1928 zbuloi se rruajtja ose depilomi me brisk nuk kishte asnjë efekt në rritjen e flokëve, sipas BMJ. Dhe studimet më të fundit konfirmojnë se ky lloj depilimi nuk ndikon në trashësinë ose shkallën e rilindjes së flokëve.

Ekspertët shpjegojnë rrënjën e këtij miti, pse flokët duken ndryshe pas rruajtjes dhe si të rruheni më mirë.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor