Femijet 28 Gusht 2021

Çfarë duhet të bëni kur fëmija fillon duke qarë pa pushim; Sipas ekspertëve këto janë zgjidhjet

Femijet

Zakonisht ka vetëm një arsye pse ndodhin zemërimet apo të qarat me të madhe dhe është sepse fëmija juaj nuk mund të marrë atë që dëshiron dhe emocionet e tyre i pushtojnë ata. Për fëmijët e moshës 1 deri në 2 vjeç, problemi është se ata shpesh nuk mund t'ju tregojnë se çfarë u nevojitet sepse nuk kanë aftësitë gjuhësore për ta bërë këtë.

Për fëmijët e vegjël, ka të bëjë më shumë me pavarësinë e tyre. Ata e dinë se çfarë duan, dinë ta kërkojnë, por nëse nuk e marrin, kjo i shqetëson. Për shkak të kësaj, ata ndihen sikur nuk janë në kontroll dhe duan të tregojnë fuqinë e tyre duke bërtitur ose qarë me të madhe. Ndonjëherë funksionon, dhe ata mësojnë se kjo lloj sjelljeje mund t'i ndihmojë ata për t’ju manipuluar ju.

Ajo që dëshiron fëmija nuk duhet të jetë gjithmonë një lloj objekti. Mund të jetë gjithashtu një aktivitet që ata nuk mund ta bëjnë vetë. Për shembull, fëmija juaj mund të ketë probleme në lidhjen e këpucëve, por ata nuk duan të kërkojnë ndihmën tuaj sepse duan të ndihen të pavarur. Dhe kur e kuptojnë se nuk mund ta bëjnë vetëm në fund të fundit, emocionet e tyre negative shfaqen.

Injorimi i zemërimit është strategjia më e mirë.

Gjëja e parë që mund të bëni për të përballuar zemërimin e fëmijës tuaj është të përpiqeni të qëndroni të qetë vetë. Kjo do t'ju ndihmojë të mendoni më qartë dhe do të jetë gjithashtu një shembull i mirë për fëmijën tuaj. Ata do të shohin që ju jeni të qetë dhe mund ta kenë më të lehtë të qetësohen duke pasqyruar sjelljen tuaj.

Kur të qëndroni të qetë, fëmija juaj gjithashtu do të shohë që shpërthimi i tyre nuk ju prek ju në mënyrën që ata prisnin. Injorimi i zemërimit do ta mësojë fëmijën tuaj se sjellja në atë mënyrë nuk do ta çojë askund.

T’i thuash thjesht fëmijës tuaj të pushojë dhe të qetësohet mund të mos jetë e mjaftueshme, kështu që është një ide e mirë që të përpiqeni ta bëni atë me një zë të butë. Gjithashtu mbani kontakt me sy, sepse do t'i tregojë fëmijës tuaj se po dëgjoni dhe se kujdeseni për të. Prekja me butësi e fëmijës tuaj gjithashtu mund ta ndihmojë atë të ndihet më i qetë.

Një truk tjetër që mund të ndihmojë në shuarjen e një zemërimi është kthimi i vëmendjes së fëmijës tuaj në diçka tjetër. Për shembull, ju mund t'u bëni atyre një pyetje që ata nuk e presin që nuk ka të bëjë me situatën që shkaktoi zemërimin, si: "Cili është emri i nënës së mikut të tij më të mirë?"

Lojrat gjithashtu mund të ndihmojë në shpërqendrimin e tyre. Mund të jetë diçka ku ata duhet të jenë fizikisht aktivë.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor