Kujdesi per trupin 17 Qershor 2021

3 truke të thjeshta që ju ndihmojnë të hiqni aromën e keqe nga këpucët dhe këmbët gjatë verës

Kujdesi per trupin

1. Çorapet

Veshja e çorapeve në çdo kohë mund të ndihmojë me këmbët me aromën e keqe. Çorapet, posaçërisht ato të bëra nga materiale që heqin djersën, mund të thithin djersën dhe të zvogëlojnë aromat.

2. Këpucët

Këpucët që kanë ajrosje mund të ndihmojnë në zvogëlimin e rasteve të djersitjes dhe lagështisë. Njerëzit mund të kërkojnë këpucë që kanë panele rrjetë, të cilat lejojnë një ajrosje më të madhe.

Këpucët e bëra nga plastika janë pothuajse të garantuara për të kontribuar në erën e keqe të këmbëve, sepse ato nuk "marrin frymë" dhe nxisin djersitjen e tyre.

3. Zëvendësimi i shtresave që vendosen në këpucë

Një person gjithashtu mund të ndërrojë vazhdimisht shtresat poshtme të këpucëve me shtresa të cilat janë antibakteriale.

Një mundësi tjetër është blerja e një sprajti anti-bakterial ose dezinfektues që do të përdoret për pjesën brenda këpucëve. Sidoqoftë, ky opsion nuk është zakonisht aq efektiv sepse nuk lejon lejon që shtresat e këpucëve të thahen plotësisht.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor