Kujdesi per fytyren 10 Maj 2021

Përdorej më parë por JO tani; Dermatologët tregojnë pse pasta e dhëmbëve nuk funksionon për aknet

Kujdesi per fytyren

Shpesh kur shohim që kemi një puçërr në fytyrë shkojmë në zgjidhjen më të lehtë, përdorimin e kolinozit. Edhe pse asnjë dermatolog nuk na ka thënë kjo është një mënyrë e shpejtë për një zgjidhje.

Dermatologët kanë shpjeguar pse ka dalë ky mit dhe pse nuk duhet të përdoret sot!

"Një herë e një kohë, pasta e dhëmbëve përmbante një përbërës të quajtur triclosan që kishte veti antibakteriale, që mund të kishte përfitime në trajtimin e akneve", thotë Dr. Shah. Gjë që shpjegon pse praktika ishte kaq e popullarizuar në ditët tona. “Që nga ajo kohë, triclosan u hoq nga FDA, dhe tani pasta e dhëmbëve përmban vetëm përbërës që mund të irritojnë lëkurën. Pasta e dhëmbëve është menduar për gojën dhe nuk është e sigurt për lëkurën! "

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor