Showbiz 22 Tetor 2020

Më shumë se 50% e botën nuk ka çfarë të haj; të pasurit kanë bërë këto blerje të çmendura gjatë izolimit

Showbiz

Nëse mendoni se e gjithë popullsia e botës ka qënë në vështirësi gjatë pandemësi, e keni gabim! Sipas Edahn Golan, themelues i Edahn Golan Diamond Research & Data, veçanërisht në Amerikë, shtresa e lartë ka harxhuar shifra marramendëse 20,000 $, 30,000 $, 40,000 $, dhe kanë investuar pasurinë e tyre në bizhuteri me gurë të çmuar.

"Në çdo treg në botë, konkurrenca numër një në industrinë tonë janë udhëtimet," tha Stephen Lussier, nënkryetar ekzekutiv me De Beers, firma më e madhe në botë për minierat e diamanteve. "Nëse keni një përvjetor, një 10 ose 25-vjetor martese, një ditëlindje të rëndësishme, gjëja më romantike që mund të bësh është të udhëtosh."
Por tani, me udhëtimet e kufizuara, një pjesë e mirë e buxhetit të pashpenzuar të udhëtimeve po shkon për bizhuteritë me diamant.

"Një shitës më i vogël thotë se gjërat po përmirësohen pasi u godit rëndë këtë vit. Ashtu si me shumicën e shitësve me pakicë, bllokimi i Covid-19 detyroi Van Cott Jeëellers, një biznes 100-vjeçar në Vestal, Neë York, të mbyllë dyert në mes të marsit. Biznesi u rihap më 8 qershor. Që atëherë, pronarja Birdie Levine, një vlerësuese e certifikuar e gurëve të çmuar, ka vërejtur disa tendenca në blerjet e bizhuterive me diamante.

"Për shkak të Covid-19, ne ishim të mbyllur për gati tre muaj dhe më pas na lejohej të ofronim vetëm shitje në ambient të jashtëm. Këto kushte patjetër që patën një efekt të pafavorshëm. Vetëm në korrik ne ishim dëshmitarë të një rritjeje në shitjet e diamantit të niveleve më të larta. Ne kemi shitur shumë bizhuteri prej 20,000 $, 30,000 $, 40,000 $," - tha Levine.
Megjithatë, ajo shtoi se shitjet e saj totale nuk kanë arritur aty ku ishin një vit më parë.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor