Marredhenia ne çift 11 Tetor 2020

Mund të harxhoni kalori duke kryer marrëdhënie seksuale; Por burrat kanë më shumë përparësi ja pse

Marredhenia ne çift

Sipas një studimi, në 25 minuta seks mund të digjnin mbi 100 kalori për burrat, por vetëm 69 për gratë. "Burrat peshojnë më shumë se gratë, dhe për shkak të kësaj, shpenzimi i energjisë do të jetë më i lartë tek burrat për të njëjtin ushtrim të kryer", thotë autori i studimit Antony Karelis, profesor në Departamentin e Shkencës së Ushtrimeve në Universitetin e Quebec në Montreal.

Plus, burrat mund të jenë edhe më aktivë fizikisht gjatë seksit. Mund të krahasohet me 30 minuta vrapim të lehtë, gjatë së cilës gratë djegin mesatarisht 213 kalori dhe burrat djegin 276, sipas rezultateve të studimit. Përfundimi? Nëse doni të humbisni peshë duhet të mundoheni pak më shumë se sa partneri juaj!

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor