Guide per shendetin 11 Tetor 2020

Pse kemi aromë të keqe në gojë sa herë zgjohemi? Ekspërtët i përgjigjen kësaj pyetje një herë e përgjithmonë

Guide per shendetin

Era e keqe e gojës në mëngjes është plotësisht normale dhe ndodh me shumicën prej nesh, megjithëse kjo është pak e parehatshme kur dikush special përpiqet t’ju zgjojë me një puthje.

Çfarë e shkakton aromën e keqe të gojës në mëngjes?

Gjatë orëve që jeni zgjuar pështyma juaj ndihmon në vrasjen e baktereve, por ndërsa flini, "goja juaj thahet dhe ka pak pështymë për të larguar bakteret", shpjegon Jonathan Roberts, Neë York. "Çdokush mund të ketë aromë të keqe të gojës në mëngjes sepse të gjithë kanë baktere në gojën e tyre, por disa njerëz e përkeqësojnë atë sepse kanë squfur që kolonizon dorsumin (pjesën e sipërme) të gjuhës." Këto baktere kanë erë të keqe shumë më të fortë.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor