Marredhenia ne çift 9 Shtator 2020

Si ndryshojnë marrëdhëniet seksuale pas menopauzës? Të mirat dhe të këqijat

Marredhenia ne çift

Menopauza vjen me një numër efektesh anësore - përfshirë ndryshimet kur bëhet fjalë për seksin. Por jeta juaj seksuale pas menopauzës nuk është e gjitha një lajm i keq. Këtu janë ndryshimet e mira dhe jo aq të mëdha që e bëjnë seksin  ndryshe pas menopauzës.

Vagina juaj ndryshon: Është e vërtetë që rreth 68 deri 86.5 për qind e grave kanë probleme me seksin pas menopauzës, sipas një studimi mjekësore në revistën Obstetrics & Gynecology, por ka trajtime që funksionojnë.  Këto janë probleme jashtëzakonisht të zakonshme, dhe për fat të keq ato nuk adresohen shpesh nga pacientët ose nga mjekët, kështu që kemi shumë zonja të pakënaqura.

Thelbi i problemit me seksin pas menopauzës vjen nga mungesa e estrogjenit, i cili mund të shkaktojë ndryshime në vaginë. "Muret vaginale bëhen të hollë, të thatë dhe humbasin shumë nga elasticiteti i tyre", thotë Lauren Streicher, MD, autore e “Sex Rx: Hormones, Health, and Your Best Sex Ever”.

Mund të keni disa probleme të trupit - ose mund të ndiheni më të pasigurtë.

Menopauza mund të shkaktojë probleme të  vetëbesimit tek disa gra kur bëhet fjalë për të kryer marrëdhënie seksuale. "Ne jemi në një shoqëri që komolimenton vetëm  rininë", thotë Dr. Minkin. "Kur jeni duke kaluar menopauzën, shumë gra do të thonë," Oh, ky është fundi "- që natyrisht nuk është e vërtetë!" Por për gratë e tjera, me moshën vjen mençuria dhe besimi më i madh. "Njerëzit nuk janë aq kritikë ndaj pjesëve të tyre të trupit, veçanërisht nëse jeni me një partner afatgjatë - ekziston një nivel i vërtetë rehatie", thotë Dr. Streicher.

Ngrënia  shëndetshëm mund t’ju ndihmojë të bëni seks më të mirë

Njerëzit që janë më të shëndetshëm bëjnë më shumë seks, gjë që ka kuptim. Dhe megjithëse qëndrimi në formë nuk do të zgjidhë probleme hormonale ose psikologjike, kjo mund t'ju ndihmojë të jeni në gjendje më të mirë fizike për aktivitete si seksi. "Studimet tregojnë shumë qartë se nëse merrni një 70-vjeçar të shëndetshëm, ata kanë më shumë mundësi të kryejnë marrëdhënie seksuale se sa një 60-vjeçar i sëmurë", thotë Dr. Streicher.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor