Guide per shendetin 8 Shtator 2020

3 arsyet mjekësore pse jeni gjithmonë të uritur edhe pse sapo keni ngrënë

Guide per shendetin

Vetëm se jeni të uritur nuk do të thotë që trupi juaj ka nevojë për ato kalori. Këto gjendje mjekësore shpjegojnë pse jeni të uritur gjatë gjithë kohës:

Depresioni:

A po i bëni vetes pyetjen: "Pse jam gjithmonë i uritur?" Një arsye mund të jetë gjendja juaj shpirtërore. Ushqimi mund të jetë një mekanizëm përballues për njerëzit me depresion ose ankth. Një pjesë e kësaj mund të jetë sepse ata nuk kanë mjaftueshëm hormon të mirë serotonin, dhe ngrënia e ushqimeve të rehatshme si makarona dhe bukë mund të sjellë ato nivelet e duhura.

Stresi

Hormoni i stresit kortizoli përmbyt trupin tuaj, i cili bind trupin tuaj për të ngrënë, edhe nëse nuk keni nevojë fizikisht për kaloritë.

Mbipesha

Pesha e tepërt mund të çojë në shtim në peshë, por në një cikël vicioz, vetë mbipesha mund t’ju bëjë gjithashtu të uritur gjatë gjithë kohës. Yndyra e tepërt mund të shkaktojë rritjen e niveleve të insulinës tuaj, duke e bërë oreksin tuaj të rritet si përgjigje, thotë Dr. Lofton.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor