Bukuria 31 Gusht 2020

“Më dhembin flokët”, shprehja e çuditshme e të gjitha femrave paska një shkak real

Bukuria

Sipas Chaie, stiliste në Sallonin BENJAMIN në District Arts në LA, "Ka shumë gjëra që shkaktojnë [dhimbje koke] ose siç thuhet ndryshe flokësh, nga përdorimi i tepërt i shampos së thatë, ndryshimet e motit dhe nganjëherë uji që përdorim kur lajmë flokët "

Por, në përgjithësi, ndjesia e dëmtimit të flokëve është ndoshta për shkak të grumbullimit të vajrave nërrënjët e flokëve.

Larja e shpeshtë e flokëve nuk do t’ju ndihmojë pasi kjo gjë mund të ndodhi pikërisht nga përdorimet e shumtë për flokët, si shapo balsam maskë etj.  Gjithashtu dhe uji që përdorni për tu larë mund të bëjë diferencën pasi shpesh uji ka shumë minerale të cilat dëmtojnë skalpin tuaj dhe ju japin dhimbje të kokës e cila shpesh keqkuptohet me dhimbjen e rrënjes së flokëve.

Ka disa gjëra që  mund të bëni për të ndaluar këtë dhimbje dhe për ta parandaluar më pas:

-Mos përdorni më shampo të thatë

-Investo në filtra për ujin

-Mos i kapni më flokët fortë

-Kushtoji pak kohë përbërësve të shampos

-Provoni një skrab për skalpin por jo të fortë dhe jo shumë shpesh.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor