Kafshët 9 Gusht 2019

10 rracat më të mira të qenve për shtëpi, që mund t’i lini pa frikë pranë fëmijëve

Kafshët

Nëse doni të përmirësoni shëndetin tuaj psikologjik dhe emocional merrni një qen. Ky është përfundimi më i fundit i një studimi në Britaninë e Madhe. Duket se njerëzit që bashkëjetojnë me një (ose më shumë) katërputrak kanë një vetëvlerësim më të madh dhe janë më të aftë të përballen me situata të vështira sociale. Por bashkëjetesa me një qen shoqërohet me një sërë përfitimesh pozitive për shëndetin e njeriut,që përfshijnë uljen e rrezikut të sëmundjeve të zemrës, stresit e jo vetëm.

Mund humbisni gjithashtu: Qentë që ju kuptojnë sikur të ishin njerëz, ja12 rracat më të zgjuara

Kanë qenë të shumta edhe hulumtimet që kanë rrëzuar shqetësimet e prindërve të rinj apo të ardhshëm duke na bindur se prania e qenit siguron një mjedis të shëndetshëm për fëmijët.

Lexoni edhe Fjetja me kafshët shtëpiake përmirëson shëndetin mendor dhe gjendjen emocionale

Ekspozimi i foshnjes që në fillim të jetës me një kafshë shtëpiake mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve si mbipesha dhe alergjitë. Këto përfitime mund të fillojnë që kur fëmija është në mitër gjatë tremujorit të dytë apo tretë.  Por që dhe prindërit të jenë të qetë e të marrin një qen që mund ta lënë pa frikë vetëm më fëmijën atëherë shfletoni galerinë e mposhtme . Këto janë rracat ideale
Mund t'ju interesojë gjithashtu: 8 rracat më përtace të qenve, idealë për aparatamente

Cavalier King Charles Spaniel

Boston Terrier

Labrador Retriever

Golden Retriever

Bulldog

Pug

Beagle

French Bulldog

Poodle

Cocker Spaniel

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor