Si te udhetosh me low cost? 2 Gusht 2013

Si të bësh pushime të lira!

Si te udhetosh me low cost?

Të nisesh me pushime është mirë, por të pushosh lirë, kjo është mrekulli.

Në kohë krize, çdo ekonomizim është jetik për familjet për të shijuar pushime të lira. Këtu janë disa këshilla për të shpenzuar sa më pak të jetë e mundur dhe për të reduktuar buxhetin tuaj të pushimeve.

Organizohuni mirë për të shpenzuar më pak!

Natyrisht, nëse keni mundësi dhe fëmijët tuaj janë të vegjël nisuni me pushime para periudhës së mbarimit të shkollës në  mënyrë  që  të përfitoni nga çmimet më  të  volitshme!

Për t’u njohur me ofertat më të mira dhe më të lira ka shumë mënyra, një nga këto janë newsletter-at që ju dërgohen në email-in tuaj nga agjencitë e shumta të udhëtimeve.

Nëse jeni tip që ju pëlqejnë udhëtimet e qeta dhe të organizuara mirë, atëherë duhet të zgjidhni paketat “all incusive”. Në këtë paketë nuk do ju duhet të bëni shpenzime ekstra pasi gjithçka përfshihet në një çmim fillestar.  Gjithçka është e planifikuar në këtë udhëtim, që nga transporti, akomodimi, ushqimi, vizitat historiko-kulturore.

Zgjedhje të  zgjuara për të shkurtuar buxhet   

 Për organizuar pushime të lira, ju duhet si fillim të gjeni një  vendqëndrimi. Për të  kursyer para zgjidhni shtëpitë  e banorëve vendas si p.sh hanet apo kampingjet. Këto alternative do t‘iu ulin kostot në  masë të  madhe. 

Gjithashtu mund të  qëndroni në  një dhomë  më  miqtë  ose të  afërmit tuaj. Duke ndarë qeranë me persona të tjerë mund të  kurseni para për argëtim. 

Për personat që preferojnë  hotelet, atëherë  zgjidhja më e mirë  është  qëndrimi në hotele të  vogla në vend të atyre luksoze. 

Zgjedhja e mjetit të transportit    

Pasi keni zgjidhur problemin e vendit të  qëndrimit, ju mbetet ende zgjedhja e mjetit të  transportit. Për këtë, disa zgjidhje ekonomike në dispozicionin tuaj janë: 

Merrni me qera shtëpi të lëvizshme (karavan). Ato ofrojnë  komoditet dhe mbrojtje sikur të ishit në shtëpinë tuaj. Por mbi të  gjitha ju mund të gatuani vetë dhe të kurseni.         

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor